Εκπαίδευση

Απευθύνεται σε Ελληνες μαθητές της Ελλάδας και του εξωτερικού και διδάσκει όλη την ύλη του Δημοτικού, με βίντεο, με βοηθήματα, με διαδραστικούς πίνακες. Η Ελλάδα πρωτοπορεί στην e-εκπαίδευση. Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013 και αποτελεί κοινή έμπνευση και πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Κέντρου Online Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ.

Το Οικουμενικό Σχολείο προσφέρει μέσω της ιστοσελίδας του www.arnos.gr  σε όλους τους μαθητές της ελληνικής επικράτειας, αλλά και στον όπου γης Ελληνισμό, ελεύθερη πρόσβαση (24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα) σε περισσότερα από 10.000 video-μαθήματα.Το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό του Οικουμενικού Σχολείου καλύπτει την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει ανάλυση της θεωρίας, λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών, μεθοδολογία, παραδείγματα και διαδραστικά τεστ.

Συγχρόνως, μέσω της νέας υπηρεσίας e-Δημοτικό Μελέτη, οι μαθητές του Οικουμενικού Σχολείου έχουν τη δυνατότητα καθημερινής άμεσης επικοινωνίας με τον online δάσκαλο με τη χρήση video-κάμερας και διαδραστικού πίνακα.Σήμερα τα μαθήματα του Οικουμενικού Σχολείου τα παρακολουθούν πολλές χιλιάδες μαθητές. Μάλιστα το πρωτοποριακό αυτό σχολείο επελέγη ανάμεσα στους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς του κόσμου στην 21η Online Educa Berlin 2015 και επίσης φέτος απέσπασε το κορυφαίο Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς της διοργάνωσης Lighthouse E-Volution Awards.

Μέχρι στιγμής το Οικουμενικό Σχολείο έχει συμμετάσχει σε μεγάλα εκπαιδευτικά συνέδρια και εκθέσεις στη Γαλλία, τη Βρετανία και την Αίγυπτο, και αυτό το Σαββατοκύριακο πρόκειται να δώσει το παρόν στη διημερίδα «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη» που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου στο Περιστέρι (Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114).

Με σύνθημα «Γυρίζουμε σελίδα στο... Master in Online Education!», η επιστημονική ομάδα του Οικουμενικού Σχολείου,, θα παρουσιάσει στη διημερίδα τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, προτάσεις για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού, πρωτοπόρες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας, όπως επίσης και της ρωσικής γλώσσας, καθώς και δράσεις και καινοτομίες που αφορούν στην εξέλιξη και αναδόμηση της παιδείας στην Ελλάδα και ανά τον κόσμοΠαράλληλα, το Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά θα δώσει τον παλμό του σήμερα στην εκπαίδευση, στρέφοντας την προσοχή στις καινοτόμες εκπαιδευτικές τεχνικές, μεθόδους εκμάθησης και τεχνολογικές εφαρμογές που παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες στη Διεθνή Έκθεση «BETT SHOW 2016» στο Λονδίνο. Σε αυτό το πλαίσιο, θα δοθεί έμφαση στις σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία, κατά την οποία ο δάσκαλος «σκηνοθετεί» τη διδασκαλία στη σκηνή του διαδραστικού πίνακα και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά μέσα από την εικόνα, τον ήχο, την αφή, το διάλογο και την οργάνωση.Το αναλυτικό πρόγραμμα των παρουσιάσεων της επιστημονικής ομάδας του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» είναι το εξής:

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

12.30-13:15 (Αίθουσα 22)
Διδασκαλία της Μελέτης Περιβάλλοντος στο Athena Ecumenical e-School
Ομιλήτριες: Πωλίνα Καραβίδα, Ελένη Πολίτη

13.15-14:00 (Αίθουσα 21)Edutainment for All!
Κάνουμε τους μαθητές να αγαπήσουν το σχολείο
Ομιλήτρια: Χάιδω Εξάρχου 14.30-15.15 (Αίθουσα 23)
Δυσαριθμησία: Παίζοντας και Μαθαίνοντας με τα εργαλεία του διαδικτύου
Ομιλητής: Βασίλης Τσιλιβής

15.15-16.00 (Αίθουσα 11)
Ενσωματώνοντας την Εκπαιδευτική Τεχνολογία στο Σχολείο - Arnos Practical Solutions
Ομιλητής: Κοσμάς Μάντσης

12.00-12:45 (Αίθουσα 16)
Ο αριθμός e που βρίσκεται παντού!
Ομιλητής: Δρ. Σταύρος ΠαπαδόπουλοςΗ διημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Κολεγίων, καθώς και σε όλους όσοι ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με το χώρο της εκπαίδευσης. Στόχος της διημερίδας είναι να δοθεί η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας επισκεφθείτε το http://www.avgouleaschool.gr/index.php/νέα/1206-διημερίδα-τεχνολογίες-αιχμής-στην-εκπαιδευτική-πράξη

Πηγή: ProNews

Οικογένεια, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Οικογένεια