Τεχνολογία

Μπορεί η αντοχή των μπαταριών στα έξυπνα κινητά να έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, όμως η πλήρης φόρτιση εξακολουθεί να κρατά αρκετά. Σε αυτό το πρόβλημα θέλει να δώσει τη λύση η κινεζική Huawei, η οποία υποστηρίζει ότι κατασκεύασε την μπαταρία η οποία φορτίζεται δέκα φορές γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη.

Κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης του χώρου της τεχνολογίας στην Ιαπωνία, η Huawei παρουσίασε μια μπαταρία λιθίου 3000 mAh η οποία χρειάστηκε πέντε λεπτά για να φορτιστεί σχεδόν στο μισό (48%).

Μια μικρότερη μπαταρία των 600 mAh έφτασε το 68% μετά από μόλις δύο λεπτά φόρτισης. Να σημειωθεί ότι το Samsung Galaxy S6 έχει μπαταρία 2550 mAh κι ένα iPhone 6 έχει μπαταρία 1810 mAh. «Σύντομα θα φορτίζουμε τις μπαταρίες μας μέχρι να παραγγείλουμε έναν καφέ», ήταν το σχόλιο της Huawei.

Η κινεζική εταιρεία γνωστοποίησε ότι τη διαφορά κάνει η αλλαγή θέσης των ιόντων λιθίου, κάτι το οποίο θεωρεί ότι θα αλλάξει εντελώς την τεχνολογία φόρτισης μπαταριών σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τα κινητά, αλλά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τις φορετές «έξυπνες» συσκευές και πολλά ακόμη.

Πηγή: FortuneGreece

Οικογένεια, Δείτε Ακόμα...

politistika events go lamia

Latest Post Οικογένεια